На розгляд Вченої ради ОНТУ на 21.10.2025р., протокол №3:
Про рекомендації до друку посібників, підручників та монографії.
- Основи фізики. Частина 1. Механіка. Молекулярна фізика і термодинаміка. Електрика. Навчальний посібник. Автори: О.Є. Сергєєва, С.Н. Федосов. – 153 стор.
Рецензенти:
- Вікулін І.М., д-р фіз.-маг., професор, Лауреат Державних премій СРСР і України,
- Гоцульський В.Я., д-р фіз.-мат. наук, професор, завідувач кафедри фізики та астрономії ОНУ ім. Мечникова,
- Корнієнко Ю.К. канд.фіз.мат.наук, доцент кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки ОНТУ.
2. Основи фізики. Частина 2. Електромагнетизм. Коливання і хвилі. Елементи геометричної оптики і фотометрія. Хвильова оптика. Квантова природа випромінювання. Елементи фізики мікрочастинок. Навчальний посібник. Автори: О.Є. Сергєєва, С.Н. Федосов. – 106 стор.
Рецензенти:
- Вікулін І.М., д-р фіз.-маг., професор, Лауреат Державних премій СРСР і України,
- Гоцульський В.Я., д-р фіз.-мат. наук, професор, завідувач кафедри фізики та астрономії ОНУ ім. Мечникова,
- Корнієнко Ю.К. канд.фіз.мат. наук, доцент кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки ОНТУ.
3. Технологія продукції ресторанного господарства. Підручник. Колесніченко С.Л., Салавеліс А.Д., 2025. – 191 стор.
Рецензенти:
- Сильчук Тетяна Анатоліївна – доктор технічних наук, професор кафедри готельно-ресторанної справи Київського національного університету харчових технологій
- Мардар Марина Ромиківна – доктор технічних наук ,професор кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі ОНТУ
- Коханівська Олена Олегівна – завідувач виробництвом їдальні ПП « Раціон груп»
4. Інноваційні технології ресторанного та оздоровчого харчування. Методологія та організація наукових досліджень. Салавеліс А.Д., Тележенко Л.М. Підручник., 2025 .- стор.216.
Рецензенти:
- Сильчук Тетяна Анатоліївна – доктор технічних наук, професор кафедри готельно-ресторанної справи Київського національного університету харчових технологій
- Мардар Марина Ромиківна – доктор технічних наук ,професор кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі ОНТУ
- Коханівська Олена Олегівна – завідувач виробництвом їдальні ПП « Раціон груп»
5. Інформатика та інформацій технології в технологічному університеті. Мураховський В.Г., Трішин Ф.А. Підручник, частина третя, – 205 стор.
Рецензенти:
- Артеменко С.В.– завідувач кафедри комп’ютерної інженерії Одеського національного технологічного університету, д.т.н., професор;
– Грішин С.І. – доцент кафедри інформаційних технологій Національного університету «Одеська політехніка», к.т.н., доцент;
– Сибирський Ю.А., технічний директор «Мікро – систем».
6. Сучасна парадигма цифрового менеджменту підприємств: від теорії до практики. Автори: Седікова І.О., Савенко І.І., Седіков Д.В. Колективна монографія.
Рецензенти:
- Красноруцький О.О. – в.о. директора Інституту тваринництва Національної академії аграрних наук України, д.е.н., проф.;
- Добровольський В.В. – директорТОВ «Одеський хлібхавод №4»;
- Мельник Ю.М. – д.е.н., професор кафедри фінансів, обліку і аудиту.